Asker Skyteklubb

167114-skeet-shooter

I 1970 var det en gjeng med idealistiske sjeler som dannet Asker Skyteklubb for å kunne skape et miljø rundt skytesporten i Asker. Frem til 2004 holdt de til i Bondlihallen i Asker, men fra 2006 er det Olledalen Skytesenter de holder til i. Dette anlegget deler Asker Skyteklubb med Asker Skytterlag og Asker Jeger- og Fiskerforening. Skyteklubben er medlem av både Norges Idrettsforbund og av Norges Skytterforbund.

Et av de morsomste arrangementene som Asker Skyteklubb står bak er de årlige lommepistolstemnene. Her skytes det som navnet antyder med lommepistol, som er en veldig liten pistol. Man sitter rett og slett og skyter mot figurer som står ganske nør skyteplassen. Her er det, utover å holde på med litt morsom skyting, mulig å få se noen riktig morsomme pistoltyper som man ikke møter så ofte lenger. Dette er et arrangement for skikkelig fine fyrer og frøkner, så kledningen bør være deretter. Finklær og stilfulle ekstraeffekter som stokk og monokkel bidrar til å gi deg noen fine ekstrapoeng.

Asker Skyteklubb har en egnen gruppe for dynamiske sportsskytere der de som ønsker å være i aktivitet samtidig som de skyter kan finne en riktig god arena. Dynamisk Sportsskyting handler om å bevege seg i en løype samtidig som man skyter mot fastlagt mål.