Bjørkelangen Pistolklubb

9058151-pistol

Dette er en av de yngre klubbene som vi kan finne i Oslo sin umiddelbare nærhet. Men fakta viser at klubben ikke er noe dårligere av den grunn, for alt det klubben kan stille til rådighet holder gjennomgående høy kvalitet. Bjørkelangen Pistolklubb ble stiftet i 1986, og disponerer to ulike skytebaner, både innendørs og utendørs. Klubben er tilknyttet Norsk Metallsilhuett Forbund, Dynamisk Sportsskyting Norge, Norsk Svartkrutt Union og selvfølgelig også Norges Skytterforbund.

Innendørsbanen ligger på Burhol på Bjørkelangen. Denne er 15 meter lang og benyttes selvsagt i vinterhalvåret. Den har ti standplasser og her kan man prøve seg på presisjonsskyting og feltskyting. Den har også vendeanlegg.

På Grasåsen Skytesenter har klubben en 25 meter lang utendørsbane som kan brukes i sommerhalvåret. Her finner vi ni standplasser med mulighet for å drive med dynamisk sportsskyting, presisjonsskyting, feltskyting og metallsilhuett. Samt enda mer for de som ønsker det.

Bjørkelangen Pistolklubb både arrangerer og deltar på ulike stevner innen ulike grener innen skytesport. De har i alle fall 2 faste stevner hvert eneste år, så her har medlemmene definitivt et mål å sikte seg inn mot når de er på banen for å trene seg opp. I romjulen hender det også at de arrangerer et stevne kalt Jernfelten.