Det riktige antrekket på skytebanen

Samtlige skyteklubber får ofte spørsmålet om hva som passer seg på skytebanen. Selv om sandaler, korte topper og leggings ikke er det ideelle, er skytebanen heller ikke et jaktområde.

Kamuflasjeutstyret kan du gjerne legge igjen hjemme, og lange gummistøvler og tunge vernesko er nok heller ingen nødvendighet.

Jakker for skyting

Med det riktige utstyret og de riktige klærne på plass kan du til og med ha dine stilige skjorter på deg under. En god jakke for skyting skal være hard og tåle litt skitt og harde avfyringer, men skal fortsatt være mobil og kunne la deg bevege deg godt for maksimalt utbytte på skytebanen. I sommervarmen er det heller ingenting som stopper deg fra å ta på deg en kortermet genser for å lufte kroppen under harde økter.

Et par gode sko

Sko uten åpen tå er den eneste huskeregelen vi ønsker at du tar med deg videre. Et par solide sko som lar deg stå godt over en lengre periode og beskytter deg fra fallende gjenstander vil hjelpe deg med å holde deg trygg på skytebanen. Det er også viktig å huske på at sko du bruker på skytebanen fort vil bli skitne og ødelagte. Mens du går over gresset her vil du fort plukke opp skitt og gamle rester fra skudd, så ikke velg penskoene ute på tur.

Tilbehør å huske på

Ved siden av jakke, sko og bukser er det litt tilbehør som er greit å ha for skyttere. Solbriller, hatter og hansker vil hjelpe deg med å treffe blinkskudd hver eneste gang. Solbrillene beskytter deg mot solen, hatten holder unna små partikler fra ansiktet, og hansker vil hjelpe deg å holde grepet om pistolen. Når alt dette er på plass, er det bare å finne frem våpenet og treffe blink!