Emil Hegle Svendsen

At Norge er en stor skytternasjon forstår vi når vi ser på de norske merittene innen skiskyting. Ole Einar Bjørndalen er en selvskreven personlighet når vi snakker om norske skyttere som har vunnet de norske hjertene. Men vi har også en annen personlighet som ligger like bak Ole Einar Bjørndalen i VM-meritter, nemlig Emil Hegle Svendsen.

Der Bjørndalen har rukket å passere 40 og å samle opp 19 gullmedaljer, ligger Hegle Svendsen på andre plass i historien til VM i skiskyting med 11 gull. Så må vi også huske på at Hegle Svendsen er 12 år yngre enn Bjørndalen, så vi skal absolutt ikke se bort ifra at den unge trønderen en dag vil vippe den gamle skytterkongen ned fra VM-tronen. I OL er han også en godt merittert utøver. Han har fire gullmedaljer som han har klart å kapre i løpet av kun to mesterskap, nemlig de to siste som var i henholdsvis Vancouver og Sotsji. I førstnevnte mesterskap fikk han også en sølvmedalje. Utover dette har han også 36 verdenscupseire.

Hegle Svendsen er født og oppvokst i Trondheim, men i 2001 flyttet han til Lillehammer for å gå på Norges Toppidrettsgymnas. Men siden han tross alt er trønder, representerer han Trondhjems Skiskyttere og Strindheim Ski.