Holmestrand Pistolklubb

334702-looking-over-the-skeet-shooters-shoulder

Holmestrand Pistolklubb begynner å få en god mengde erfaring i hvordan en pistolklubb skal drives. I 2014 fylte klubben nemlig 60 år. Den er tilknyttet både Dynamisk Sportsskyting Norge og Norges Skytterforbund, noe som gjør at alle som er aktive i denne klubben er tilknyttet et større miljø utover det rent lokale.

De holder til på Eplerød Skytebane. Denne ligger utendørs og har en lengde på 25 meter. Det ligger grus på banen mellom blinken og skyteplassen slik at banen egner seg godt til både dynamisk skyting og til feltskyting. Klubben er åpen for alle uten noen nedre aldersgrense, men hvis man er under 18 år må man ha med seg en foresatt. Man må kunne håndtere et våpen, og rusfrihet på banen er selvfølgelig også et krav.

Det at banen egner seg godt for dynamisk skyting er veldig bra for de som liker litt aktivitet underveis i skytingen, for denne grenen handler om at man beveger seg underveis. Banen kan legges opp på et uendelig antall forskjellige måter, så man kommer aldri til å gjøre det samme flere ganger. Slik blir sporten veldig spennende, og man får trent opp flere ferdigheter enn bare sikt og skyt. Dynamisk skyting er en veldig god inngang til skytesporten.