Leirdueskyting

4012874-a-young-girl-with-a-gun-for-trap-shooting-and-shooting-glasses

Dette er en øvelse som passer både for dem som både vil komme seg ut for å ha det gøy og for dem som vil finpusse ferdighetene de bruker i forbindelse med for eksempel jakt. Nøkkelferdigheter som kreves for å bli en dyktig leirdueskyter er særlig ro, konsentrasjon og selvfølgelig gode sikteferdigheter.

Konseptet er veldig enkelt, men det betyr ikke at det å bli god i leirdueskyting er lett av den grunn. En skytter står på standplass med en hagle, som regel en med dobbeltløp. Det blir så kastet ut en leirdue, som er tallerkenformet så den ligner på en frisbee. Vanligvis er den i sterke farger som oransje slik at skytteren enkelt skal kunne se den. Målet for skytteren er selvsagt å skyte leirduen i stykker. Man kan også be om å få to leirduer kastet ut samtidig. Dette kalles en dubblee. Det finnes to måter å få kastet leirduene ut foran seg på. Enten blir de kastet bakfra slik at de flyr ut foran skytteren, eller de kommer fra siden slik at de flyr på tvers foran synsfeltet til skytteren.

Leirdueskyting er en olympisk gren. I de olympiske leker brukes en variant der flere leirduer kastes ut foran skytteren. Dette kalles skeetskyting eller olympisk skeet.