Lillestrøm og Omegn Pistolklubb

11013009-pistol-22

I 1949 ble Lillestrøm og Omegn Pistolklubb stiftet under navnet Kjeller Pistolklubb. Denne gruppen ble lagt ned i 1958, men gjenoppsto året etter under det nåværende navnet. Lillestrøm og Omegn Pistolklubb er organisert i fem ulike undergrupper, avhengig av hvilken interessen det enkelte medlemmet har. De har to skytebaner til disposisjon, samt tilgang til en tredje. Korpåsen i Leirsund er en bane for utendørs skyting. Skedsmohallen i Lillestrøm er en innendørsbane. Ulvdalen i Ask er banen for dynamisk sportsskyting.

Lillestøm og Omegn Pistolkklubb har lagt opp til aktiviteter som passer til hver eneste smak som finnes innen skytesport. Den beste inngangsporten til skytesporten for en ny skytter er kanskje gjennom dynamisk sportsskyting. Her får man nemlig øvd opp en rekke ferdigheter utover bare det å sikte og skyte. Ved dynamisk sportsskyting blir det nemlig bygget opp en liten hinderløype der man skal skyte på blinker fra ulike poster på banen. På denne måten sikrer man at man aldri trenger å gå gjennom den samme løype to ganger, og man vet aldri helt hva man kan forvente seg.

Ellers finnes det selvfølgelig mange andre grener som tilbys gjennom Lillestrøm og Omegn Pistolklubb. De har både metallsilhuett, western, SCS og presisjonsskyting. Her er det altså bare å finne ut hvilken form som passer ens egen personlige smak best.