Ole Einar Bjørndalen

Hvis du spør folk hvilke norske skyttere de kjenner til er det ett navn som virkelig peker seg ut, og det er selvsagt skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. 41 år gamle Bjørndalen er, sammen med Bjørn Dæhli og Ole Gunnar Solskjær, en av de aller største idrettsheltene vi har hatt i norsk idrettshistorie.

Det finnes vel knapt nok et eneste norsk navn som er mer kjent for mannen i gata enn det navnet Ole Einar Bjørndalen er. Og det er ikke akkurat veldig rart, for det er få som kan måle seg med hans meritter, ikke bare innen skiskyting, men innen idrett spesielt. Han har 13 medaljer i OL, hvorav åtte av dem er gullmedaljer, fire sølvmedaljer og en enslig bronsemedalje. Hans beste mesterskap er definitivt OL i Salt Lake City i 2002, da han tok fire gullmedaljer. I verdensmesterskap har han imponerende 19 gullmedaljer. Dette gjør han til den skiskytteren med flest gullmedaljer i VM i skiskyting gjennom tidene.

Han er født i Drammen, og oppvokst på Simonstranda i Buskerud. For øyeblikket bor han i Østerrike. Broren Dag har også vært skiskytter på det norske landslaget, men det er vel ikke helt urettferdig å si at det er Ole Einar som har oppnådd den største berømmelsen av de to brødrene.