Oppegård Skytterlag

10166707-rifle

Oppegård Skytterlag er en del av regionen som kalles Østlandet-Nord. De er tilknyttet en rekke nasjonale forbund: Norges Idrettsforbund, Olympiske Komite og selvsagt Norges Skytterforbund. De tilhører selvsagt Akershus Skytterkrets. De har to baner som brukes avhengig av om det er sommer eller vinter. Om sommeren foregår aktivitetene på Kurud, som er en utendørsbane. Om vinteren benyttes HV-huset i tillegg til Kurud. Det benyttes luftvåpen, pistol og miniatyrrifle. Banen på Kurud er 25 meter der det skytes med pistol.

De arrangerer en rekke konkurranser innen ulike grener av skyting. Sammen med Ski SK arrangerer Oppegård Skytterlag Vårpokalen, der det skytes med pistol og konkurransen avholdes kun i en klasse. Dersom et lag vinner pokalen tre ganger får de den til odel og eie, noe som jo er riktig så stas.

De har tre ulike skyttergrener for pistol og revolver: Baneskyting, feltskyting og PPC. I PPC har de bane med 16 standplasser og det skytes over 25 og 50 amerikanske yards, noe som tilsvarer ca 23 og 46 meter. Grunnen til at dette systemet brukes er at det er dette som er de internasjonale standardmålene. For luftrifle og miniatyrrifle brukes baner på 10, 15 og 50 meter. Dette er i henhold til Norges Skytterforbund.

Oppegård Skytterlag er en gammel og solid organisasjon for aktive skytere i området. I 1886 ble laget dannet under navnet Oppegaard Skytterlag.