Oslo Østre Skytterlag

6441413-rifle-shooting

Det er mange skytterlag i Oslo og omegn med en lang og tradisjonsrik historie. En av de aller eldste av dem er Oslo Østre Skytterlag, som er det viktigste skytterlaget på Oslos østkant. Under navnet Kristiania Østre ble laget stiftet den 3. februar 1883. Kristiania Vestre ble stiftet samme dag, men denne ble nedlagt allerede i 1889. Vi ser altså hvilken del av Oslo som tradisjonelt har hatt de ivrigste skytterne.

Helt siden denne oppstarten for 122 år siden har det, med unntak av andre verdenskrig, vært kontinuerlig aktivitet i Oslo Østre Skytterlag. Laget har faktisk fostret tre olympiske mestre, nemlig Otto M. Olsen (Antwerpen i 1920), Willy Røgeberg (Berlin i 1936) og John M. Larsen (1952 i Helsinki). Siste olympiske mester kom altså for mer enn 50 år siden, så det begynner å bli på tiden å fostre en ny. Kanskje du er en håpefull forelder som bør begynne treningen til poden allerede?

I dag har laget en egen ungdomsavdeling, en egen dameklubb og jegertrening for de som ønsker å komme seg ut i skog og mark for å finne virkelig kortreist mat. Her er det altså ingen grunn til å frykte at man ikke vil passe inn, for Oslo Østre Skytterlag med sin lange og tradisjonsrike historie har definitivt noe som passer for alle.